Huge-Workout.Net » Istoria ganterelor »

Autentificare

Înregistrare

Istoria ganterelor

Dacă aveți acasă un loc mic și confortabil pentru antrenament, atunci cu siguranță că ar trebui să aveți și un set de gantere. În general, e greu să ne imaginăm un antrenament complet fără folosirea ganterelor și totuși ce cunoaștem noi despre aceste gantere?


Foto: fatalenergy.com.ru

Conform wikipedia.org, Ganterele sunt un tip de greutăți care constitluie un echipament sportiv folosit pentru efectuarea antrenamentelor fizice.

Strămoșul ganterei este haltera, care era folostiă în Grecia antică în calitate de greutăți de ridicat și pentru săriturile în lungime. Acest echipament sportiv mai avea denumirea de „Nal” (combinație între ganteră și halteră). Se foloseau pentru antrenarea luptătorilor și a sportivilor.

Deasemenea, ganterele sunt folosite de mii de ani și în India sub formă de baton - numite batoane Indiene.

Ceea ce ține de forma actuală a ganterelor, ea apare pe teritoriul Angliei încă pe timpul domniei dinastiei lui Tudor. Iar în cea de-a doua jumătate a secolului XIX ganterele au început să fie folosite și cu scopul reglării greutății corpului.

Deja pe timpul celui de-al doilea război mondial ganterele se foloseau deseori cu scopul restabilirii corpului după diferite traume musculare sau intervenții chirurgicale.

Surse:
1. wikipedia.org
2. fatalenergy.com.ru
Autor: Victor | Data publicării: 2016-04-04 | Comentarii: 2
Pentru a adăuga comentarii trebuie să vă autentificați!

Victor (24.02.17 | 14:32)
Super!
Victor (04.07.16 | 18:19)
Ganterele, ceva de neinlocuit :)